vineri, martie 02, 2007

Cu cartile pe masa. Traficul la control

Iata ca Trafic.ro pune la dispozitie statistici care bulverseaza piata si topurile.

Cateva analize interesante:
- acasa.ro are un reach saptamanal mai mare decat GSP si doar la 100k distanta de neogen.ro care are doar ~400k unici pe saptamana.
- ROL.ro este foarte apropiat de acasa.ro, cu fluctuatii peste si sub.
- ZF: 80k, Wall-street 78k in conditia in care altfel raporteaza 112 vs 99

Analizele pot continua si chiar voi reveni pentru ca datele aduc lumina in piata confuzata, parte si din cauza lui Vivi.ro - care are acum ocazi sa-si relanseze "harta".

Interesant ar fi ca de fapt topul calculat de Trafic.ro sa aiba in vedere unicii saptamanali care acum sunt "ascunsi" la cateva clickuri distanta.

Pe de alta parte sunt convins ca studiul de la BRAT pe care il astept si eu va face un nou cutremur. Analiza demograficelor va da calitatea siteurilor, per target.

Iar surprizele nu se vor opri aici.


Primavara frumoasa!

3 comentarii:

Anonim spunea...

E mult spus ca bulverseaza.

Poti foarte bine sa intorci ceea ce spui tu si sa apreciezi ca gsp are vizitatori interesati de contentul pe care-l vad, in timp ce pe acasa ajung din intamplare de pe motoare de cautare si nu revin pe site.

Stii de fapt orice cifra poate fi intoarsa asa cum vrei tu, daca stii cu ce sa compari. Cei ce fac sondaje in Romania cred ca ne pot vorbi mult pe tema asta.

Ciprian Stăvar spunea...

Draga Mircea,

Partial ai dreptate, de aceea spuneam ca abia astept studiul de la BRAT.

De ce zic "partial".

Pentru ca intai se va lamuri unde sunt acele "meleoane" de "unici" despre care auzim laude. Deci se rearanjeaza atat topul, dar nu asta ma intereseaza, cat faptul ca stim reach saptamanal.

Da, ai dreptate, cand spui prin logica: gsp are mai multi loiali (ca rata de revenire) decat acasa. Si aici studiul de la BRAT va putea sa ne spune cine sunt aceia.

Anyway, discutia poate fi lunga si interesanta.

N-as vrea sa se inteleaga ca as critica sau lauda vreun site din cele mentionate. Am incercat o analiza.

Cat despre "bulverseaza" cred ca e un cuvant corect daca ma gandesc la cateva zeci de comentarii despre ca e bine sau e rau. Daca nu sunt bug-uri atunci eu zic ca este de foarte bine.

Anonim spunea...

In conditiile in care studiul BRAT va aduce toate elementele necesare, atunci ai perfecta dreptate.
E evidenta nevoia pentru un astfel de studiu, totul e sa fie facut bine, si inca ceva, sa fie accesibil pentru marea majoritate a site-urilor.