miercuri, iunie 24, 2009

Viitorul ziarelor locale este pe punga de paine

Am avut recent o întâlnire cu reprezentantul pe Sibiu al Publipan. Până săptămâna trecută nu ştiam cu ce se ocupă. Teoretic imaginea de mai jos ar trebui să vă lămurească, măcar parţial...


Ei bine, este vorba despre publicitate pe pungile de hârtie în care este învelită pâinea. Pornită în Spania, afacerea se extinde anul acesta şi în România. Ce mi se pare interesant, dincolo de careul de Sudoku, reţeta de pui mexican sau cupoanele de discount ? Faptul că punga respectivă ar putea reprezenta la un moment dat ziarul local sau de cartier.

Te duci dimineaţa sau seara la brutăria din colţ şi până te-ai întors acasă ai făcut rapid revista presei, cine ce mai vinde sau cumpără în cartier.

Cum tendinţa la nivelul comunităţilor mici (50k - 100k de locuitori) îl reprezintă ziarele gratuite, punga în sine ca şi suport ar putea concura cu acestea. Previziunile pe termen lung sunt că presa scrisă, ziarele tipărite vor dispărea. Pâine însă vei cumpăra constant.

Dacă este igienic? A fost una din primele întrebări. Da, hârtie ecologică şi vopsea pe bază de apă, de fapt pe pungă este referinţa la avizul sanitar.

Deci, o nouă competiţie pentru ziarele locale, sau posibilitatea de transformare a acestora? Suport pentru guerrilla marketing sau un bazz care se poate dezumfla rapid ?

RESURSE:
Mai multe despre Publipan pe www.publipan.ro

4 comentarii:

Unknown spunea...

Ca in bancul cu scotianul : vreau sa cumpar o paine dar sa fie impachetata in ziarul de azi !

Anonim spunea...

Buna, pentru cine e interesat, anuntam ca afacerea Publipan pe Timisoara este de vanzare,
afacerea este demarata din 2009, cu 3 editii de pungi deja distribuite in Timisoara, distributie gata formata,
colaboram in prezent cu 35 de magazine de distributie. Detalii la telefon 0726285838.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Ciprian Stăvar spunea...

@ Anonim. Foarte interesant ca se vinde franciza pe Timisoara. Doar ca blogul meu nu este site de anunturi. Care sa mai apara si de 2 ori. Am sters unul dintre ele. Se inchid ziarele centrale, ce sa mai spunem de cele locale.... Sa inteleg ca nu a prins franciza cu Publipan ?!