luni, martie 01, 2010

Doamnelor și domnilor ... a venit primăvara

Vestea bună este că cel puțin calendaristic a venit primăvara. Vestea proastă este că încă nu simțim acest lucru: frig, ploaie, gropi în asfalt, concedieri, impozite mărite și criză.

Doar că există o ființă care se străduie să ne aducă aminte că dincolo de gropi există frumusețe și iubire. Trebuie doar să ne aducem aminte să o celebrăm de 1 Martie. Este vorba despre întruchiparea pe care doamna Primăvara o ia. Iubită, soție, mamă, colegă sau copilă, mătușă, bunică, vecină sau profa copiilor, amantă sau necunoscută - da doamna cititoare, este vorba despre tine. Indiferent cum ne apare primăvara în cale, îți aducem onorul mărțișorului - noi bărbații. Banalul mărțișor! Acum ridicat la rang de industrie a kitsch-ului. Și a ipocriziei... Doar că acesta - mărțișorul - va fi doar plastic, ceramică sau textilă - materiale amorfe și diforme.

Bucuria primăverii

Din fericire pentru bărbați există alternative. Sunt exprimate de fraze celebre din filme. Te las pe tine să afli ce mare actor și în ce film a spus: The key to a woman's heart is an unexpected gift at an unexpected time. Reține așadar, unexpected gift at an unexpected time.

Tot ce-ți rămâne este să găsește acel neașteptat. Acel WOW ! Poate fi o floare (sunt zambile și narcise în ghiveci al Kaufland), o carte, o ciocolată, o sticlă de vin foarte bun (de ce ești misogin, crezi că doar bărbații se pot pricepe la vin)... o bijuterie din argint. Totul trebuie să fie relevant (de exemplu, dacă totuși nu este pasionată de vinuri nu te vei duce acum cu o sticlă pe care s-o bei singur...)

Sunt convins că vei găsi (sau ai făcut-o deja) simbolul potrivit. Poate fi și un simplu ghiocel.
Dacă ești mai inspirat decât mine, chiar te rog să spui cum ai uimit-o...

2 comentarii:

Anonim spunea...

sau lasi pe altcineva sa o spuna ;)
http://ow.ly/1cVs3

cam asa...

Ciprian Stăvar spunea...

he, he, he...adică pe Branca, right?