marți, august 31, 2010

Ai o idee de afacere online si vrei să o validezi?

Înainte de a demara o afacere online este indicat să-ți validezi ideea. Să vezi dacă vei putea vinde mockup-ul către clienții pe care ți imaginezi, către audiența pe care speri să o atingi și căreia speri să-i rezolvi o nevoie.

Marile afaceri online au în spate o idee măreață. Dar fără implementare riguroasă, ideea valorează zero. Fără o echipă care să o pună în practică, ideea valorează zero. Fără finanțarea necesară primului pas, ideea valorează zero. În general, ideea valorează zero. O viziune rămâne o nălucă dacă nu este pusă în practică. Corespunzător. De fapt circulă o vorbă prin management: un plan bun pus în aplicare prost este mai prost decât un plan prost, executat impecabil.

Startup Days încercă să rezolve oferind un cadru în care îți poți valida ideea, poți găsi parteneri de drum și mai ales poți obține o primă rundă de finanțate de până la 20.000 de euro oferită de Seed Money.

În fapt Startup Days s-a născut din dorinţa de a dezvolta mediul online românesc într-o nouă direcție, de a oferi specialiştilor din domeniu posibilitatea de a-şi testa limitele, a-şi pune în practică ideile într-un interval de timp prestabilit şi de a dezvolta împreună proiecte cu potenţial de business.

Evenimentul are loc în 1-3 octombrie, la Văliug, în apropiere de Timișoara. Pentru a aduce cele mai bune idei şi cei mai buni oameni la eveniment, această ediţie va avea 4 sesiuni de pitching în Oradea, Sibiu, Cluj şi Timişoara. La aceste sesiuni de pitching, antreprenorii cu idei sunt invitaţi să-şi prezinte proiectele de business online şi cei care doresc să se implice în aceste proiecte sunt așteptați să se înscrie pe site.

În timpul evenimentului de la Văliug, participanţii au oportunitatea să creeze împreună un produs de web în numai 56 de ore, într-un cadru interactiv. Pentru un weekend, echipele participante vor lucra pentru realizarea proiectelor votate, ca mai apoi, ele sa devină businessuri reale.

Dacă ești programator, web designer, developer sau specialist în domenii corelate cu online-ul (management, marketing, relaţii publice, social media, advertising, economic) ești bine venit. Reține: participarea este gratuită. Voia bună este obligatorie.

[update]
Update important:
Dacă vrei să prezinți vreo idee, trebuie să o înscrii pe siteul oficial Startup Days la adresa http://www.startupdays.ro/login/?from-idea=yes
Poți vedea ideile deja propuse la http://www.startupdays.ro/idei-propuse/
Iar pentru a participa ]n cadrul echipelor folosește http://www.startupdays.ro/inregistrare/
Succes în competiție!
[/update]

Înscrierea pentru preselecția de la Sibiu (Păltiniș) de pe 4 septembrie 2010 pe Spixii:
http://spixii.ro/event/startup-days-sibiu-863,4464

P.S. Mulțumesc mult lui Andrei Roșca pentru postul de pe blog său care m-a inspirat
http://andreirosca.ro/2009/05/20/ideea-ta-valoreaza-zero/

4 comentarii:

Corina Plesa spunea...

Buna ziua Ciprian. Ma numesc Corina Plesa si coordonez Mediasinfo.ro. Doresc sa iti propun (daca esti de acord) ca Mediasinfo.ro sa devina partener media la toate evenimentele care ating zona online din judetul Sibiu sau chiar Transilvania. Iti propun asta, stiind ca esti unul din cei mai informati oameni din Sibiu in acest domeniu. In acest sens ne-ar bucura sa ne trimiti oricand informatii despre evenimentele la care participi sau pe care doresti sa le promovezi. Nu ne supara nici daca ne trimiti parerile tale pe orice teme care ating zona online. Daca consideri ca te intereseaza, vom face o sectiune speciala pe Mediasinfo.ro

Cu respect Corina Plesa

Ciprian Stăvar spunea...

Bună Corina,

Mă bucură mesajul tău. Doar că nu stă în puterea mea să vă ajut ca să deveniți parter media. Dar mi-ar plăcea să vorbim despre o posibilă colaborare. Veniți sâmbătă la Păltiniș?

Plesa Corina spunea...

Din pacate, nu am reusit sa ajungem la Paltinis. Legat de evenimente pe zona de online, nu stiu daca te intereseaza ce se intampla in Medias. Astazi a inceput Medias Blog Awars 2010. Detalii poti sa gasesti pe dianthus-medias.ro. Mi se pare un eveniment interesant. Nu stiu daca Sibiul are asa ceva.

Concurs Invisible spunea...

Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!