luni, octombrie 20, 2008

Reteaua 2parale primeste investitori

Reteaua de afiliere 2parale.ro primeste finantare de la Seed Money (fondu' lu' Vlad Stan). Pentru ca tot discutam despre cum ar putea scoate bloggeri bani din activitatea lor, iata ca prind avant cei care se decid sa intermedieze toata povestea, oferind o platoforma atat pentru vanzatori (bloguri) cat si cumparatori (advertiseri).

Auzisem mai multe despre 2parale.ro la Webstock, acum ceva vreme. Sistemul nu este nou decat pentru piata romaneasca. De fapt noutatea ar fi ca el sa si functioneze cu succes, macar pentru una din partile implicate in proces: vanzator, cumparator, intermediar.

Balonul de oxigen prin investitia lui Seed Money ar trebui sa-i ajute sa ajunga mai repede la masa critica de siteuri / bloguri afliate pentru a putea oferi o solutie la cumparatori. Mai mult, daca acestia intarzie sa apara, risca sa piarda din portofoliu.

Dincolo de tehnologia care ar trebui sa stea in spatele platformei, apare acel cerc vicios: as vinde, dar nu am cui - as cumpara, dar nu am ce. Totusi, cumparatori, pe sistemul CPL, CPA sunt in piata din punct RO. In primul rand cei care fac sau incearca un e-commerce autohton.

Sa spunem deci ca s-ar putea sparge rapid cercul vicios. Va ramana insa pe partea bloggerilor usoara dezamagire a sumelor incasate. De ce? Totul porneste de la asteptari. Cu cat sunt mai ridicate, cu atat dezamagirea este mai mare. Cateva cazuri de succes vor putea atrage insa notorietatea si dorinta de a incerca macar sistemul, fara ganduri, din prima, de imbogatire.

Oricum, le doresc succes si astept sa fie reteaua functionala pentru a incerca si eu o campanie la ei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim pentru Incurajari.

Speram sa facem o treaba excelenta, si ne bucuram foarte mult pt. increderea SeedMoney.

Si ma bucur personal ca esti interesat :)

Anonim spunea...

Caut de vreo 2 saptamani niste bloguri care sa poata spune ceva relevant si sa aiba o comunitate adevarata + trafic pentru a promova un produs alimentar. din pacate in onlineul nostru gasesti multe bloguri care iti spun cum sa faci bani din blog, dar foarte putine solutii pentru produse care nu se adreseaza unui public general. mai astept vreo luna, doua, poate apare ceva interesant si ma reprofilez pe contextual :)